ua
Публікації
Оренда авто в Україні
Назад до списку

Місто майбутнього

Місто майбутнього
Уявляючи місто майбутнього, ваша уява напевно малює картину, як у небі над головами городян проносяться футуристичні літаючі машини.

Уявляючи собі місто майбутнього, ваша уява напевно малює картину, як у небі над головами городян проносяться футуристичні літаючі машини. Японці також уявляють собі найближче майбутнє мегаполісів. Тому уряд країни вранішнього сонця вкладає великі гроші та надії на розвиток цієї технології з метою комерціалізації цього виду транспорту вже до 2023 року.

Зараз існує багато концепцій, задумів, ідей та стартапів з розробки літаючих авто. І всі вони на різній стадії втілення в реальні прототипи. Серед найбільш популярних компаній, що займаються розробками у цій сфері: Airbus, Boeing та Uber. Швидке, безперешкодне та безпечне повітряне пересування на власному авто – вже давно не мрія людства, а реальність, яка настане найближчим часом.

Футуристичні тренди задає японська компанія SkyDrive – один із нових стартапів літаючих авто. Нещодавно вона показала свою розробку SD-XX, двомісний літак eVTOL, розміром приблизно як автомобіль. Такий транспортний засіб може здійснювати польоти дальністю кілька десятків кілометрів з максимальною швидкістю 100 км/год.

Генеральний директор SkyDrive Томохіро Фукудзава та колишній інженер Toyota заявив, що компанія планує запустити службу повітряного таксі у мегаполісах, які здійснюватимуть перевезення пасажирів над морем. Тому що для початку дуже ризиковано літати над густозаселеними містами. Щоб збільшити темпи розвитку цього проекту, компанія активно нарощує команду та свої потужності.

У планах стартапу – розпочати «обкатку» нових автомобілів з кругових поїздок різними туристичними центрами Японії. Модель літатиме в основному на автопілоті, але вона не є 100% автономним транспортним засобом. Тому пілотові доведеться керувати літаючим автомобілем у разі надзвичайної ситуації. Мета стартапу – продати не менше 100 автомобілів до 2028 року.