ua
Публікації
Оренда авто в Україні
Назад до списку

Нове – це добре забуте старе

Нове – це добре забуте старе
Компанія Kia оголосила про свій намір повернути до строю трирядний Kia Carens

З 1999 по 2018 рік з конвеєра заводу Kia було випущено три покоління компактвена Каренс. Характерними рисами цієї моделі були розстібні двері, трирядне компанування, довжина кузова 4,5 метрів і передньопривідна платформа. Але, як виявилося, конкурувати із мегапопулярними кросоверами модель не змогла. Тому автовиробник вирішив залишити витівку тягатися з кросоверами і відмовитися від виробництва моделі. Так, за 19 років випуску компактвена Carens змінилося три покоління моделі. Останній представник модельного ряду Каренс був випущений у 2018 році.

І ось зараз у компанії намір знову повернути до життя Kia Carens, але вже в новому переосмисленому форматі під кодовою назвою Kia KY. Ця модель буде створена виключно для індійського ринку. Компактвен планується оснастити трьома рядами сидінь та стилізувати під кросовер. Новинку представлять публіці вже 16 грудня 2021 року.

Компанія поки не афішує, яким буде зовнішній вигляд нового компакт-вена в переосмисленому форматі. Відроджений Carens у рекламних проспектах постав у таємничому образі на затемненому тизері. Кіа досі тримає інтригу.

Але відомо, що новинка випускається у 2-х версіях: з бензиновим атмосферним 1,5-літровим двигуном потужністю 115 к.с. та турбованим дизельним агрегатом аналогічного об'єму та потужності.

Все виробництво новинки буде налагоджено в Індії. У першому кварталі 2022 року розпочнуться перші продажі старої нової моделі.