ua
Публікації
Оренда авто в Україні
Назад до списку

Чим загрожує масова популяризація електромобілів?

Чим загрожує масова популяризація електромобілів?
Як стверджують експерти автомобільної галузі, повсюдний піар та популяризація електрокарів у результаті призведуть до масових скорочень працівників автомобільних підприємств.

Виявилося, масовий перехід автомобілів на електротягу боляче вдарив у деякі автоконцерни. Дедалі більше компаній намагаються створити свій унікальний концепт, спішно намагаються налагодити виробництво електрокарів, вкладаючи мільярди доларів у нові розробки. Кожен більш-менш великий гравець на автомобільному ринку хоче бути конкурентоспроможним і докладає для цього максимум зусиль.

Саме ця гонка на випередження та конкуренція автогігантів, на думку експертів, може у результаті погано скінчиться для численних співробітників автомобільної галузі. А саме постраждає ринок праці країн-лідерів із виробництва машин. Наприклад, у Японії та Німеччині можуть зникнути тисячі робочих місць, тому що для виробництва електромобілів потрібно в середньому вдвічі менше компонентів. І відповідно, для їхнього виробництва знадобиться менша кількість робочих рук, які в перспективі також можна замінити на пару роботизованих рук.

Ситуація ускладнюється ще й тим, що процес виробництва такого виду машин має нюанси. Зокрема, батареї для електрокарів постачають сторонні компанії, які незабаром можуть стати головними гравцями на ринку автомобілів на електричній тязі.