ua
Публікації
Оренда авто в Україні
Назад до списку

Японець винайшов водоплавний електрокар

Японець винайшов водоплавний електрокар

Тепер електромобілі можуть не тільки працювати від заряду літієвої батареї, але ще й плавати! Екс-співробітник одного з підрозділів Toyota придумав не просто електрокар, а справжню электроамфибию. Незвичайне винахід японського інженера-новатора Хідео Цурумаки назвали Fomm One.
У своєму інтерв'ю авторитетному виданню розробник розповів, як у нього з'явилася ідея створення такого плаваючого електромобіля. Після руйнівного цунамі, яке обрушилося на Японію в 2011 році, інженер вирішив створити машину, здатну функціонувати навіть в самих екстремальних погодних умовах.
У 2012 році Цурумаки залишив посаду провідного інженера проекту, щоб почати роботу по створенню одномісного електрокара. Так, було створено стартап Fomm. У тому ж році інженер вручну змайстрував перший прототип автомобіля. Далі до проекту підключилися співробітники Токійського університету для створення системи керування автомобілем на воді. В ході спільної роботи конструктори прийняли рішення використовувати турбинообразные колеса, які черпають воду, і водомет, з допомогою якого електрокар здійснює рух і рульове керування машиною.
Fomm One оснащена повністю водонепроникними трансмісією і електромотором потужністю 14 л. с. і іонно-літієвими батареями, максимальна швидкість – 80 км/год, а однієї зарядки електрокару вистачить на 160 км ходу.
До речі, в Таїланді вже стартували продажі електрокара-амфібії. У сезон дощів, коли вулиці заливає водою, цей автомобіль буде особливо затребуваний. Ціна питання 21 тис. доларів. Сам винахідник говорить, що даний автомобіль технічно не амфібія, він дає можливість триматися на воді в разі форс-мажору.