ua
Публікації
Оренда авто в Україні
Назад до списку

Гіперкупе потужністю понад 1000 к.с. від Naran Automotive

Гіперкупе потужністю понад 1000 к.с. від Naran Automotive
Маловідомий стартап Naran Automotive ще влітку 2020 року подразнив громадськість концептом нового суперкара з переднім та заднім розташуванням двигуна. Гіперкупе виконано в стилі 2 + 2 GT3, оснащене 5,0 л гоночним двигуном V8 з подвійним турбонадувом, потужністю на 1034 к.с. та 1036 Нм крутного моменту.

Ідея створення такого авто прийшла у світлу голову молодому бізнесменові із Зімбабве – Амір Наран. У свої 34 роки він вже успішний у бізнесі та володіє компанією Vimana Private Jets, яка займається авіаперельотами на бізнес-джетах по всьому світу. Кілька років тому у Лондоні Наран створив компанію Naran Automotive для реалізації нового проекту – гіперкара імені себе.

Прототипи Naran вже проходять випробування. Однак про характеристики машини відомо зовсім небагато. Про зовнішній вигляд авто взагалі можна судити тільки з вигляду комп'ютерних рендерів. Модель не матиме назви, як зазвичай це буває у серійних авто великих автоконцернів. У планах компанії – випуск 49 автомобілів, у кожного з яких буде власне ім'я, наприклад, як дорогі яхти.

Дизайнери з британського ательє Wyn Design працювали над образом Naran. Серед робіт цього модного ательє – екзотичні моделі Apollo IE та De Tomaso P72. Кузов та колеса гіперкара виконані з вуглепластику. Походження бітурбомотора поки що невідоме, але над ним працює німецьке бюро Racing Dynamics. Заявлена ​​віддача — 1063 л.с. та 1036 Нм. Коробка передач – повнопривідна з можливістю відключення переднього приводу. Також в оснащенні гіперкара є пружинна підвіска, вуглець-керамічні гальма і кермо з гідропідсилювачем мають гоночні налаштування.

Вже на початку 2021 року Амір Наран планує показати всьому світу розробку імені себе.