ua
Публікації
Оренда авто в Україні
Назад до списку

Каналізаційні стічні води – новий енергоносій?

Каналізаційні стічні води – новий енергоносій?
Всерйоз спантеличені проблемами екології англійці шукають різні способи її збереження. У хід йдуть навіть найдивніші ідеї. Компанія Welsh Water взялася за розробку технології переробки стічних вод на енергоносій із нульовим рівнем викидів. Таку унікальну технологію розробники назвали Make Your Poo Work For You.

Всерйоз спантеличені проблемами екології англійці шукають різні способи її збереження. У хід йдуть навіть найдивніші ідеї. Компанія Welsh Water взялася за розробку технології переробки стічних вод на енергоносій із нульовим рівнем викидів. Таку унікальну технологію розробники назвали «Make Your Poo Work For You».

Цей проект оцінено у 60 тис. фунтів і суть його в тому, що каналізаційні стоки великих міст Уельсу стануть місцем видобутку водневого палива. Така «горючка» буде придатна для харчування електротранспорту, який з кожним роком стає все популярнішим в Англії. Еко-паливо, на думку розробників компанії, частково покращить ситуацію з екологією та зменшить використання традиційного палива.

Каналізаційний мул – це побічний продукт від очищення труб водопостачання та водовідведення. Представники компанії Welsh Water стверджують, що в цьому мулі утворюються багаті мікробами тверді відходи та скупчення газових випарів. Такий концентрований «коктейль» ще ніхто не додумався використовувати як біопаливо. Цей компостний матеріал належить відібрати в резервуари з необхідним хімічним обладнанням, де відбуватиметься перетворення на біогаз.

У планах компанії – до кінця 2021 року отримати першу партію енергоносія зі стічних вод. Таке біопаливо зазнають на комунальних електробусах міста Кардіфф.