ua
Публікації
Оренда авто в Україні
Назад до списку

Ремені безпеки для автомобілів були створені 61 рік тому

Ремені безпеки для автомобілів були створені 61 рік тому
Паски безпеки для автомобілів були створені 61 рік тому, а підсвічування для їх застібок придумали тільки зараз. Ця геніальна ідея спала на думку чеському автовиробнику Skoda. Застібки ременів безпеки з підсвічуванням у дослівному перекладі називаються «розумні ремені» (Smart Belts).

Безпека, звичайно ж, археважна для пасажирів авто, але чомусь досі ніхто не замислювався над апгрейдом такої звичної деталі інтер'єру салону, як ремені безпеки. Нові розумні пряжки від Шкода мають прозору кнопку замість традиційної червоної, а пара вбудованих світлодіодів «підсвічує» місце «стиковки». Світлодіоди працюють у двох колірних режимах, забезпечуючи видимість пряжки у темний час доби. Також підсвічування служить чудовим нагадуванням пасажирам про ремені безпеки та необхідність пристебнутись.

Про що «говорять» кольори підсвічування ременів?

Білий колір світлодіода горить у випадку, коли пасажирське сидіння вільне, вказуючи місце розташування пряжки. Червоний колір означає, що сидіння зайняте людиною, і необхідно пристебнутись. На підтвердження правильності дій пасажира червоний колір змінюється зеленим, а потім знову переходить у режим білого світіння. Більше того, застібки можна «запрограмувати» на анімоване вітання. Ця функція зробить їх ще більш помітними у темряві.

Такий апгрейд ременів у компанії пояснили, що на розробку системи закладалася ідея турботи про дітей, які часто забувають пристебнутися або роблять це неправильно. Розумне підсвічування дозволить батькам контролювати процес та убезпечити пасажирів. Якщо власнику авто не сподобається стандартне підсвічування, він зможе змінити індикацію за допомогою мультимедійної системи. Також є варіанти регулювання яскравості світіння та миготіння діодів, порядок кольорів, анімації.

Поки не відомо, коли новація з'явиться у серійних автомобілях Skoda. Але, зазвичай, свої інновації автокомпанія впроваджує дуже швидко