ua
Публікації
Оренда авто в Україні
Назад до списку

З 1 червня 2020 року в Україні запрацювала система фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху

З 1 червня 2020 року в Україні запрацювала система фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху
Нова система порушень правил дорожнього руху, робота якої стартувала в Україні 1 червня 2020 року, має на меті скорочення кількості дорожньо-транспортних пригод. Навіщо ж потрібен автоматичний фото та відеоконтроль на українських дорогах? І до чого готуватись нашим водіям?

Кабінет міністрів покладає надії, що ухвалене рішення допоможе у рази зменшити кількість нещасних випадків та травм через ДТП. На жаль, зараз Україна очолює антирекорд за рівнем смертності на дорогах. Наша країна посідає шосте місце серед європейських країн з ДТП із летальним кінцем. У середньому на добу через аварії на дорогах гине 8 людей. Одна з основних причин: перевищення дозволеної швидкості руху.

То які ж порушення фіксує камера? На першому етапі камери реєструють тільки перевищення встановленої швидкості. Проте, вже в найближчому майбутньому ідентифікуватимуть інші порушення:

  • Проїзд на заборонний сигнал світлофора
  • Правила зупинки/стоянки
  • Виїзд на зустрічну смугу
  • Рух через залізничний переїзд;
  • Рух тротуарами

Яка допустима швидкість? Нові правила дозволяють рухатися зі швидкістю 50 км/год у межах міста, за межами населених пунктів. не більше 90 км/год, на дорогах з розділювальною смугою – не більше 110 км/год, на автомагістралях – ndash; не більше 130 км/год. Штрафом будуть оподатковуватись перевищення на 20 і більше кілометрів, плюс 3 км накидається на похибку у приладі. Як тільки камера фіксує перевищення швидкості, інформація надсилається до автоматичної системи електронних порушень Міністерства Внутрішніх Справ.

Ціна питання. За перевищення швидкості на понад 20 км/год доведеться заплатити 255 грн; більше 50 км/год – 510 грн. Слід зазначити, що сплата штрафу протягом 10 днів скоротить суму вдвічі, а несплата протягом 30 днів, навпаки, подвоюється. За інформацією МВС, лише за першу добу камерами було зафіксовано 57 880 випадків порушення швидкісного режиму, поповнивши бюджет щонайменше на 7 млн.грн.