ua
Публікації
Оренда авто в Україні
Назад до списку

Відмова від шкіри та двигунів внутрішнього згоряння: Volvo дивує

Відмова від шкіри та двигунів внутрішнього згоряння: Volvo дивує
Нова заява, з якою виступили представники автомобільної компанії Volvo, здивували громадськість та порадували прихильників вегетаріанського руху.

Справа в тому, що в компанії Вольво вирішили відмовитися не тільки від автомобілів з ДВЗ, але й від застосування натуральної шкіри в обробці салону майбутніх електрокарів. Все це шведи планують реалізувати до 2030 року.

Volvo планує зосередитися на виробництві електромобілів і надалі більше не використовувати в дизайні інтер'єру шкіру тварин, яку отримує від м'ясної промисловості. Представник компанії повідомив про твердий намір скоротити використання шкіри в автомобілях під маркою Volvo. Перехід буде поступовим. Дане рішення виробник прийняв на увазі те, що все більше споживачів дбають про екологічність та добробут тварин, не бажаючи використовувати продукцію з натуральної шкіри. Тоді як існує безліч можливостей замінити її більш екологічними матеріалами.

 

Такі заходи є частиною плану компанії щодо зниження викидів вуглецю. Створення автомобіля з електричною силовою установкою без шкіряних елементів у дизайні інтер'єру – такі завдання стоять перед розробниками Вольво до 2030 року.

У 2020 році компанія вже показувала перший електрокар без шкіри Polestar 2. І ось днями Volvo заявила нову модель електрокара C40 Recharge – купе-кросовер, в якому немає жодного сантиметра натуральної шкіри. Volvo не перші, хто оголосив про відмову від натуральної шкіри. Подібну ініціативу раніше підтримали Audi, BMW, а Tesla вже з 2016 практикує створення інтер'єрів без застосування натуральної шкіри. У 2019 році Тесла стала абсолютно веганським автомобілем, прибравши з кермового колеса шкіряне оздоблення.